Тревожна статистика за увелечен брой на загиналите при ПТП  в

...
Тревожна статистика за увелечен брой на загиналите при ПТП  в
Коментари Харесай

Увеличават се загиналите при ПТП в Кюстендилско

Тревожна статистика за увелечен брой на починалите при ПТП  в Кюстендилския район оповестиха от Областната дирекция на полицията. Възникналите произшествия оп пътищата за периода  до 16 ноември са 275, от тях 78 са тежки с 10 убити и 108 ранени жители. 

За същия интервал на предходната година пътните катастрофи са с 5 по-малко, тежките са с 1 повече, ранените са с 10 повече, а убитите са 7. 

Основна причина за възникването на произшествията си остават нарушаванията на водачите на МПС –  близо 95% от общия брой. Пътните катастрофи с присъединяване на деца и юноши до 17 години са 10 с 12 ранени и 1 убит/той е бил пътник/. Всички жертви са вследствие на 4 ПТП на територията на общините Дупница, Сапарева баня и  на правата Кюстендил-Невестино в деня на изборите 2 октомври.

Тестовете на водачите за алкохол и опиат на тези водачи са отричателни, само че съдбовните ПТП са зародили по виновност на водачи. Апелът на пътните служители на реда към участниците в придвижването е да съблюдават разпоредбите – изключително внимание  е належащо при осъществяване на маневрата  изпреварване, както и спазването на отдалеченост. Това сподели началникът на КАТ-Пътна полиция при регионалната дирекция главен  контрольор Радослав Боюклийски, съобщи БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР